marți, 12 iulie 2016

Testele de autocunoastere

Daa, duminica e o zi dedicata talentului literar. Cine il are si l-a folosit toata saptamana – sta si il lasa se odihneasca. Cine nu il are pentru ca l-a pierdut sau nu i-a apartinut niciodata, in speta -eu, foloseste aceasta zi speciala pentru vesnica-I pomenire intru neexistenta sa.

Subiectul care mi-a retinut atentia de aceasta data: testele de autocunostere. Sunt un trend care tot speram ca dispare,  cum s-a vestejit folosirea indemnului “fii ca Ion” in timp ce te striga unul “Baa, Cristi”. Cred ca sunt mii de astfel de “teste”, cu subiecte ce frizeaza ridicolul. “Iti plac cartofii prajiti?”, “Cand te impiedici, cazi?”. Adevarul e ca niciodata nu poti stii, cel putin pana nu treci testul. Cum nu stii daca esti inalta sau scunda, daca vorbesti mult sau putin –sunt detalii care poate iti scapa daca nu ai avut timp sa te familiarizezi cu propria persoana.

Celor care simt des nevoia de a completa un astfel de test, cred ca le-ar fi folositoare urmatoarea reteta: se ia fotoliu, se adauga psiholog, se agita bine sub o ora sau macar pana apar bule si apoi lasi amestecul  la dospit dupa caz si necesitatii, il coci la lumina ultravioleta a neuronului si apoi savurezi rezultatul. :)

Enjoy!

P.S. sper sa nu se simta nevoia de a o completa un test pentru a decide daca iti plac fotoliile din piele sau cele de plus.