marți, 12 iulie 2016

Chick lit

Intodeauna ma amuz cand citesc articole chick-lit, cu indemnele lor stupide: iubiti femeile cinstite, iubiti doamnele, poarta-te bine cu iubita ta, mancati fibre,  s.a.m.d. Nu le citesc decat atunci cand sunt foarte plictisita si doar pentru a-mi pune imaginatia la incercare, sa intuiesc ce problema existentiala a condus la dezvoltarea indemnului  defulat in minunatul articol de buzunar.

Aaa, ca nu ti-a zis buna dimineata pe un ton voios de pionier ce canta imnul patriei ci doar a mormait ceva? Ca nu ti-a acordat atentia pe care o meriti atunci cand treci prin tragicele momente in care ti se rupe o unghie? Ca e om si mai are si defecte ca deh, nu toti pot sa planga cu tine cand nu iti mai vine nu stiu ce rochie? Asa e viata… nu  iti mai vine pentru ca te-ai ingrasat, de aia, nu pentru ca talentul literar si sensibilitatea  unui suflet mare incap doar intr-un trup la fel de mare.

Nu pot sa inteleg scopul lor, cred ca asta e problema. Imi imaginez cum  un tip citeste un articol in care se demonstreaza stiintific cat de gresita i-a fost atitudinea si brusc, are o revelatie si devine tot ce-si doreste o femeie. Si poftim acum problema. Pentru ca, multe ori, ce isi doreste una isi doresc si alte 2-3. Si uite asa de la un articol maruntel de tipul : “nu fi magar”, ajungi la unul in care indemni sa iubeasca o doamna… cam pe aici se incurca treburile si devin din ce in ce mai personale: iubeste-o pe aia de ti-a fost alaturi, apoi pe aia care ti-a iertat nu stiu ce escapada, apoi pe aia de a ales sa uite ca te-a trimis la Sensiblu dupa sampon si i-ai luat din ala pentru par vopsit in loc de cel pentru par blond.
Cat e de greu sa intelegi – pentru fiecare femeie care se felicita pentru intuitia ei de a gasi si a da share la articolul potrivit, exista un barbat caruia nu-I pasa. Si stiti de ce? 

Pentru ca, pe scurt, inca nu s-a scris articolul chick lit – iubeste femeia care da share la articolele chick lit-de aia.


Too much drama for me. Si pentru genul masculin, destul de chinuit dpdv literar, un scurt indemn: iubiti pe cine vreti voi.